שירותים
כתיבת נהלים והוראות עבודה
מטרת הנהלים והוראות העבודה ליישר קו ולמסד תהלכי עבודה קבועים, אשר שומרים על הדירות המוצר, התאמתו לתקנים, לצרכי הלקוח ולצרכי החברה.
הכתיבה מבוצעת לאחר חקר התהליכים הקיימים, תוך חתירה לשיפור הביצועים ואיכות המוצר.
סיום התהליך הוא הדרכת העובדים הרלבנטיים, הטמעה ובדיקות אפקטיביות בשלב הליווי השוטף.
הדרכות
הדרכות עובדים ניתנות לכל רמות העובדים בחברה, החל מעובדי הקו או המטבח, דרך מנהלי דרג ביניים וכלה במנהלים הבכירים. מטרת ההדרכות היא להעביר את הידע, ההכשרה, האחריות לבטיחות מוצר המזון ולאיכותו. כמו כן ניתן להעביר בנוסף הרצאות העשרה, שמטרתן מתן ערך מוסף במגוון נושאים מעניינים ורלוונטיים.
התקשרות מול משרד הבריאות
בשלבים שונים בחיי עסק לייצור מזון, משלב התכנון , ליווי בתהליך קבלת רישיון היצרן, כתיבת פרשה טכנית ועד בקשה לשינויים או להתרחבות העסק – נדרש ייעוץ מקצועי של טכנולוג מזון מול הרשויות להשגת האישורים במהירות ולשביעות רצון כל הצדדים.
ייעוץ במצבי משבר – לאחר איתור חריגות בבדיקות מיקרוביאליות (כגון ליסטריה, סלמונלה אי קולי וכו'), כאשר נוצר צורך בביצוע החזרה יזומה (ריקול , recall). הייעוץ כולל תחקיר לאיתור גורמי השורש, קביעת פעולות מתקנות ובדיקות האפקטיביות של הפעולות השונות ותיקשור למשרד הבריאות של כל הפעולות הנ"ל.
אנו נלווה אתכם להשגת מטרות החברה תוך עמידה בדרישות הרגולטור – משרד הבריאות בזמן שבו מתעורר צורך או באופן קבוע בשלב הליווי השוטף.
עריכת תוויות ומפרטי מוצר
התווית של מוצר מזון הינה הפנים של המוצר, עם זאת עליה להכיל נתונים, עפ"י המוגדר בחוק, אשר יתנו מידע מלא עבור הלקוח אודות מהות המוצר, כמותו, מה מכיל, מהם הערכים התזונתיים שלו, אם ישנם אלרגנים במוצר ועוד.
השירות שלנו כולל – כתיבת מפרטי מוצר, הכנת תוויות חדשות לפי דרישות הרגולציה (דרישות החקיקה והתקנים). בדיקה והגהה של תוויות קיימות.
עריכת מבדקי איכות פנימיים ומבדקי ספקים
מטרת המבדקים הפנימיים ומבדקי הספקים היא לבדוק עמידה בדרישות הרגולטוריות השונות- דרישות החוק, דרישות התקנים אליהם הוסמכה החברה ולדרישות הנהלים והוראות העבודה הפנימיים של הארגון.
כאשר מתגלים פערים מהדרישות השונות – הם מועלים בפני הגורמים הרלוונטיים בחברה ונסקרים פתרונות אפשריים כהזדמנות לשיפור או כהכנה למבדקים חיצוניים (מבדקי משרד הבריאות, גופי ההתעדה ומבדקי לקוחות גדולים או אסטרטגיים).
השירות שלנו כולל:
- מבדקי איכות פנימיים
- מבדקי תברואה
- מבדקי ספקים
ליווי בשוטף להטמעת התקן והאיכות
שירות זה כולל אימות ותחזוקת מערכת האיכות – החל ממעקב אחרי טפסים, תוכניות בדיקות מעבדה, תוכניות הדרכה, תוכניות מבדקים פנימיים, מבדקים תברואיים, עדכוני רגולציה ועוד.
הליווי יבוצע בתדירות המתאימה לצרכי הארגון, בסוף כל מפגש יוצג סיכום של הביקור הכולל את הממצאים, ניתוח הפערים, הזדמנויות לשיפור, נקודות לשימור ועוד.
תחזוקה מיטבית של מערכת האיכות מובילה למוכנות מתמדת של הארגון למבדקים ומסוגלת להוכיח עמידה בדרישות שנקבעו.
מתן פתרונות איכות וטכנולוגיה, פיתוח או שיפור מוצרים
לעיתים אנו נתקלים בבעיות טכנולוגיות במוצר, מעוניינים לשפר מרקם, לשפר ערכים תזונתיים, להוזיל חומרי גלם ועוד. אנו נעמוד לרשותכם להצעת פתרונות, לרעיונות חדשים, לביצוע ניסיונות ולתיעוד תהליך הפיתוח (הכנת תיק מוצר), עד לשלב היישום בייצור, תוך התחשבות בבטיחות המוצר ובדרישות רגולטוריות רלוונטיות.
ביצוע דיגום מים ומזון ועוד
מטרת בדיקות חומרי הגלם, המוצרים ובדיקות משטחי עבודה וידי עובדים היא לאמת ולתקף את מערכת בטיחות המוצר (כולל חיי מדף), לוודא שנהלי ההיגיינה והוראות הניקיון מבוצעות כראוי, כאשר מטרת העל היא כמובן לייצר ולשווק מזון בטוח לשימוש, למנוע הרעלות מזון ולשמור על בריאות הצרכנים.
אנו נעקוב אחר עמידה בתוכנית הבדיקות שהארגון קיבל על עצמו, נעקוב אחר קבלת תוצאות, עמידתן בדרישות ונתריע כאשר נזהה חריגות. (במידת הצורך יבוצע ניתוח לחריגות, הצעת פעולות למניעת הישנות החריגה, במסגרת שלב הליווי השוטף.