חיטוי במפעלים נגד פטריות עובשים וחיידקים הוא פעולה חשובה מאוד הנעשית תעשיית המזון, תרופות, קוסמטיקה ועוד.
חברות רבות עוסקות רבות למניעת זיהום כימי ופיזיקלי במוצריהם ולעיתים "מפספסים" את חשיבות הזיהום המיקרוביאלי העלול לפגוע ישירות בבריאותו של האדם הצורך את אותו מוצר שמשוחרר למכירה ללקוח לאחר שעבר בדיקות איכות.
אז איך בכל זאת משוחרר מוצר פסול ללקוח (סיכון צרכן) ?
לא אחת נעוץ הדבר בתהליכים בבחינת כך "עשינו תמיד", אבל כל שינוי קל שבקלים עלול להשפיע על איכות המוצר, אפילו חור קטן בתקרת אולם היצור עלול להחדיר לתוכו זיהום שמקורו ביולוגי (למשל הפרשות יונים בגג).
אז הנה דוגמה קטנה שיכולה להביא למצב שבו חלל אולם היצור שלי עלול להזדהם במיקרואורגניזמים כגון סלמונלה, ליסטריה ועוד …..
והדוגמאות רבות, לא מזמן, יולי 2016, רעשה המדינה מבעיות של ליסטריה וסלמונלה במוצרי מזון, עובשים בגבינות כתוצאה מעומס מיקרוביאלי עשיר בחלל החדר ועוד.
זיהום חלל היצור, קירור והאחסון עלול להביא לקיצור חיי מדף המוצר (הפסד יצרן- כלומר כסף, תלונות לקוח, מוניטין)
ועד לסיכון צרכן (כשמדובר במוצרי מזון, תרופות, קוסמטיקה ועוד אשר עלול להביא להפסדים כספיים, פגיעה אנושה במוניטין ועוד).
חיטוי במפעלים נגד עובשים – מה עושים?
מחלקות האיכות במפעלים השונים, ובמפעלי מזון בפרט, מבצעות בדיקות רבות כשהחשובה שבניהם זה המצאות עומס ביולוגי על משטחי עבודה (swab) ובחלל אוויר.
כלומר ביצוע דיגום אוויר לגילוי המצאות פטריות חיידקים ועובשים בחלל אולם היצור, האריזה, חדרי קירור, מעבדות, מרפאות ועוד.
לעיתים הבעיה מתגלית רק כאשר קבלנו תלונת לקוח…
אחד הדברים החשובים שמפעל, אשר מודאג מבעיות אלו, צריך לעשות הוא לדאוג שהמבנה שלו מתוחזק היטב וכולל תכנית ניקיון.
משום שהורדת עומס מיקרוביאלי כפי שתתואר בהמשך תלויה ברמת הניקיון של המפעל (מבנה וציוד). אי אפשר לצפות מחומר חיטוי לעשות לבדו את העבודה. יש צורך בהתערבות מקצועית של טיפול בפטריות ועובשים.
אז… לאחר הניקיון מה עושים?
לאחר הניקיון חשוב לבצע חיטוי במפעלים על ידיד שימוש בחומרים מאושרים לשימוש שלא יפגעו בציוד ובתשתית.
החיטוי עשוי להתבצע במספר דרכים ושיטות כגון הקצפה, עירפול ועוד. חשוב מאד לבצע התאמה בין החלל המטופל לחומר החיטוי ושיטת החיטוי וכן הציוד לביצוע האמור.
אחת השיטות שהזכרנו הינה שיטת העירפול, כלומר טיפות נוזל בגודל של מיקרונים מפוזרים לחלל האוויר באמצעות מערפל קר.
חלל החדר , הקירות, התקרה והרצפה באים במגע עם חומר החיטוי המגיע גם למקומות שיד האדם אינה מגיעה בעת הניקיונות.
שיטה זו הינה בנוסף לחיטוי תקרה , קירות ורצפות המותאם לסוג המזהם.
בשוק ישנם מספר חומרי חיטוי שונים, חברתנו יודעת לבצע התאמה בין חומר החיטוי לחלל המטופל, תוך שכל החומרים מאושרים לשימוש ויש להם גיליונות בטיחות בהישג יד.
אלה יתנו תוצאה מדהימה של הורדת העומס המיקרוביאלי בסדרי גודל. שיטות דיגום אוויר מוכיחות את יעילות השיטה.
מהם האזורים בהם יש לטפל במפעל?
חיטוי אוויר בחלל חדרים נקיים נגד פטריות ועובשים
חיטוי אוויר במחלבות נגד פטריות ועובשים
חיטוי בחלל אולמות יצור מזון נגד פטריות ועובשים
חיטוי בחלל חדרי קור נגד פטריות ועובשים
חיטוי בבתי חולים נגד פטריות ועובשים
חיטוי בבתי אריזה נגד פטריות ועובשים
חיטוי במאפיות נגד פטריות ועובשים
לחברת גל קיו יש את היכולת והידע המקצועיים לביצוע קפדני של חיטוי במפעלים כנגד חיידקים ועובשים בחלל חדרי יצור בתחומי המזון, קוסמטיקה ורפואה.
אנו מבצעים את החיטוי תוך שילוב ציוד וחומרים להפחתת אותם מזהמים מיקרוביאליים.
כמו כן הננו מבצעים תחקירים אפידמיולוגיים לגילוי מקור הזיהום ולמנוע הישנותו.
לקבלת יעוץ צור קשר עם נציג חברתנו.