לביצוע חיטוי אוויר במחלבות יש חשיבות רבה על טיב ואיכות המוצר הסופי.
בעידן בו תעשיות המזון, הקוסמטיקה והרפואה שינו את פניהם, קיים גם חסרון אחד בולט.
כאמור, אחת הטעויות הנפוצות הן לתת את מירב תשומת הלב לעניין הזיהום הכימי והפיזיקלי ולפסוח על עניין הזיהום המיקרוביאלי.
נשמע לכם מוכר? יש לא מעט עסקים שנותנים את ההדגשים לחלק מהדברים אבל על הדרך, שוכחים את הדבר הקריטי ביותר – בריאותו של האדם שצורך את המוצר, מוצר שלכאורה עבר את כל מבדקי האיכות הנדרשים.
בדיוק בשלב זה עולה השאלה, האם באמת ניתן למכור מוצרים העלולים לסכן צרכנים בפועל?
בדיוק מסיבות אלו, גל קיו עונים לכם מדוע ראוי שלא לפסוח על חיטוי אוויר במחלבות. מוזמנים לקרוא, ליישם וכמובן לשתף את המאמר בהתאם.
האם שאלתם את עצמכם מה עלול לשבש את איכות המוצר?
כל שינוי בתהליך, אפילו חדירה קלה ביותר של זיהום פנימה – עלולה לפגום במוצר והתוצאה כמו ידועה מראש.
נתקלתם בחור שדרכו עברה לשלשת יונים? הנה דוגמא מסוכנת ביותר לזיהום ביולוגי שמקורו גם בליסטריה, סלמונלה ושאר מיקרואורגניזמים שצריך למגר במהירות האפשרית.
כולנו מכירים את תחקירי החדשות שהצביעו בזמנו על אנשים שנפגעו כתוצאה מהרעלה קשה, חולי וסכנות גוף נוכח סלמונלה, עובשים בגבינות ועוד.
גם כאן, הסיכון הזה אליו נחשפו האנשים קשור בעומס מיקרוביאלי שנוצר בחלל השטח/ החדר.
חשיבות חיטוי אוויר במחלבות
חיטוי אוויר במחלבות משפיע באופן מהותי על תקינות המוצרים אותם מייצרת המחלבה.
הזיהום בחלל האוויר, באזור הייצור, במיקום של הקירור או האחסון עלול למעשה לקצר את חייו של כל מוצר ולגרום לבעיות שירות, תלונות, מוניטין ואף סיכון חיי אדם.
בכדי שלא להגיע למצב של הפסדים בריאותיים וסכנות בשני צידי המתרס (צרכן/ יצרן) ראוי לבצע חיטוי אוויר במחלבות וזאת על פי כל הנהלים המחמירים ביותר.
איך מייצרים סביבה שיודעת לשמור על איכות המוצר?
בכדי לשמור על מוצרי מזון, קוסמטיקה ועל אחת כמה וכמה – תרופות, חשוב ביותר שלא לפסוח על בדיקות כמו חלל האוויר.
אז בראש ובראשונה, יש לקחת בחשבון את ביצוע הדיגום, בדיקת שהות של עומס ביולוגי במקום (תלוי סטריליות ברמה גבוהה מאוד), וכן גילוי מהיר של פטריות ועובשים,
בכל מקום אפשרי החל מהחלק הקריטי ביותר במחלבה ועד לאולם הייצור, האריזה, קירור, מעבדות ועוד.
בין היתר, חשוב לחזור ולהזכיר את עניין המחלבה וכאן מדברים על המבנה, על הגג וכן על תחזוקה וניקיון הציוד עצמו.
טעות נפוצה היא לחשוב כי חומרי ניקוי פשוטים אכן יודעים ויכולים לעשות את העבודה.
דווקא כאן ראוי לדרוש כי החיטוי שיבוצע לאחר הניקיון, יבוצע על ידי חומרים מותאמים לשימוש ושאינם עלולים לסכן את הציוד או התשתיות עצמן.
בסיכום דבר בכדי לייצר סביבת מחלבה תקנית – ראוי לבצע את הפעולות הנכונות ובהתאמה עם גורמים שמבינים ומומחים בתחום.
לגל קיו כל הכלים והידע לסייע לכם להפחית זיהומם על ידי חקר מקיף וכך גם מיגור נגעים מיקרוביאליים.
זקוקים לייעוץ מקצועי? צרו קשר ונציג מהצוות שלנו ישמח לחזור אליכם ולתת מענה בהקדם.