HACCP

HACCP הוא מונח שמוכר לרבים בתעשיית המזון כשיטת ניהול מערכות בטיחות המזון, משום שבלעדיה הניהול של בקרת בטיחות המזון לא תצליח להשיג את יעדיה. לכולם ברורה חשיבות של בקרת ייצור מזון ובטיחות בתעשייה זו, ולכן החברה גל תופסים איכות מבטיחה ללקוחותיה את יישום השיטה על כל שבעת עקרונותיה והדגשים שלה. ללא בקרת בטיחות זו הסיכונים בייצור מזון עולים, ולכן גל איכות שמה לה למטרה להבטיח שדברים אלה לא יקרו. אנשיה מוסמכים לטפל בכל בקרת האיכות של טכנולוגיית המזון לשביעות רצונכם.

HACCP

למה חשובה שיטת HACCP ?

  • שיטת HACCP מונעת כל סכנת זיהום כימי או ביולוגי, כולל הפיזיים ביותר שנוצרים בתהליך הטכנולוגי. בייצור מזון יכולות לקרות תקלות שונות וזה בדיוק מה שחשוב למנוע. 
  • השיטה אינה מסתכמת רק בבקרה בזמן הייצור הסופי במפעל אלא מלווה את המזון מגידולו בשדה ועד האריזה. משום כך היא מחייבת נקודות בקרה המוכחות כיעילות בהליך הבקרה כמונעות סיכונים ושיבושים.
  • השיטה פותחה כדי לספק מזון בטוח לאסטרונאוטים בחלל, ולכן היא נחשבת למענה האולטימטיבי לכל חשש בהליך הייצור של המזון ועד התוצר הסופי.
  • כדי להימנע מבדיקות מדגמיות שאינן פותרות בעיות ומונעות שיבושים, הוחלט לפתור אותן עוד במהלך תהליך הייצור ובזאת כוחה של שיטה זו. פשוט מבטיחים את תנאי הייצור מבלי להתפשר על שום תחנה בדרך.
  • לשיטה שבעה עקרונות שמבטיחים בקרה מוחלטת: סקר סיכונים מדעי ושיטתי, איתור נקודות בקרה קריטיות, הגדרת גבולות קריטיים, קביעת אמצעי ניטור ונהלים, קביעת תגובה מתקנת, תיעוד כל הפעילות הננקטת גם ליצרן וקביעת נוהלי אימות אפקטיביות.

חשיבות של בקרת טכנולוגיית המזון

אם אתם יצרנים של מזון בכל טכנולוגיה שהיא ובכל ענף, חשובה לכם בקרת הליכי הייצור כדי לא לגרום נזק בריאותי ולא לגרום לפגיעה בפעילות העסקית של המפעל. משום כך חשוב לכם למצוא חברה שיודעת ומכירה את כל הנהלים והתקינה בתחום זה ומציעה לכם עבודה מסודרת תוך כדי תיעוד כל ההליכים הנדרשים לשם כך. זו בדיוק הסיבה שבגללה נקבעו נהלים אלה מלכתחילה, כדי לעבוד לפי תקני איכות שמבטיחים ייצור נאות ומוצרים ראויים לשיווק.

שאלה? בירור?

קידום אתרים בישראל קידום אתרים בישראל