רישיון עסק מזון

להבדיל מרישיון יצרן מזון לרישיון עסק לא נחוץ רישיון כזה אלא רק רישיון עסק מזון. זהו רישיון שמונפק על ידי משרד הבריאות ויש לעמוד בכל התנאים והקריטריונים החשובים כדי לקבל אותו. חלק מהתנאים כולל מבדקים לעמידה בתקינה ובחקיקה תברואתית והיגיינית ולכן חברת גל תופסים איכות מתמחה גם בהכנת בתי עסק למזון שיהיו מוכנים למבדקים אלה. כמו כן, הגשת הטפסים בצורה נכונה ומילוי כל התנאים הם חלק מהסיכוי שלכם לעבור בהצלחה את הבדיקה ולקבל רישיון עסק בעזרת יועצי החברה.

רישיון עסק מזון

מה צריך לדעת על ההליך שבו מקבלים רישיון עסק מזון ?

  • רישיון עסק מזון מתקבל במשרד הבריאות ואליו יש לפנות בהגשת הטפסים הנכונים, כולל בקשה לרישיון. זה בשונה מעסקים רגילים משום שכאן יש היבט של בריאות הציבור.
  • בקשה לרישיון אמורה לכלול את תיאור העסק והשירות כל עוד לא מדובר ביצרן מזון.
  • רישיון עסק ניתן בתחומי הרשות המקומית שבה הוא ממוקם והיא רשאית להעמיד תנאים נוספים לקבלת היתרים ואישורים מגופים שונים שם. הגשת הבקשה הרשמית לרשות זו היא שלב ראשון.
  • הרשות המקומית מגישה את הבקשה למשרד הבריאות עם מסמכים רלוונטיים.
  • בחינת המצב התברואתי של העסק על ידי גורמים מקצועיים לפי הקריטריונים החיוניים כמו עמידה בתקנות הנדרשות, כדי לקבל אחד מהאישורים הבאים – תנאים שיש למלא ולתקן כדי לקבל אישור מהרשות, אישור על תנאי לפי לוח זמנים לתיקון, סירוב עם פירוט הליקויים.
  • אפשר להגיש בקשה חדשה למשרד הבריאות לאחר תיקון הליקויים הנדרשים. במקרה זה מחכים לבדיקה נוספת כדי לוודא שנעשו התיקונים.

חשיבות הליווי המקצועי והייעוץ לבעלי העסק

לכל עסק מזון שנפתח והוא מתחיל בהליכים לקבלת רישיון עסק חשוב לקבל את הליווי הנכון של יועצים שעבדו במפעלים ובבתי עסק שונים, בעיקר בתחום זה. להם ידועות כל התקנות והדקויות של החוק ולכן יוכלו לכוון אתכם להכנת העסק לבדיקות התברואה וההיגיינה או לבדיקות המבנה והבנייה שנחוצות לכם כדי לקבל את הרישיון המיוחל. הכנות נכונות יחסכו מכם זמן משום שאם תקבלו סירוב לקבלת רישיון ייקח זמן עד שתתקנו את הליקויים ובינתיים לא תוכלו לעבוד.

שאלה? בירור?

קידום אתרים בישראל קידום אתרים בישראל