רישיון יצרן

כל יצרן מזון בישראל יכול לשווק את המזון שהוא מייצר רק אם יש לו רישיון יצרן שמונפק על ידי משרד הבריאות באמצעות שירות המזון. זהו המינימום הנדרש כדי לשמור על רמת פיקוח נאותה של ייצור המזון כדי למנוע פגיעה בציבור על ידי שיווק וייצור מוצרי מזון שאינם ראויים לצריכה. חברת גל תופסים איכות עובדת עם יצרני מזון על בקרת האיכות שלהם אבל גם עוזרת להם להגיש את הבקשה לקבלת רישיון ייצור ומכינה אותם לתהליך זה. זה חיוני לכל מי שרואה עצמו יצרן מזון לעשות זאת כהלכה ולתמוך בבקשה בהיערכות נכונה במפעל עצמו.

רשיון יצרן

מה הם שלבי הגשת רישיון יצרן ?

  • לוודא כי המבנה שבו אתם פועלים ומייצרים את המזון זכה להיתר בנייה מהוועדה לתכנון ובנייה והוא חוקי לחלוטין, מצויד בכל ההיתרים והאישורים שנחוצים לכך.
  • הבקשה מוגשת לרשות המקומית שבה המפעל פועל. אם זהו מפעל עתידי יש לדאוג לאישורי הבנייה וההיתרים מראש ואז לפעול לקבלת רישיון יצרן שם.
  • הגשת תרשימים הנדסיים של תכנית סניטרית ללשכת הבריאות המחוזית.
  • קבלת אישור עקרוני מלשכת הבריאות המחוזית שבחנה את הבקשה ובדקה כי אתם עומדים בתנאים.
  • ביקורת תברואה וטכנולוגיה של מפקחי מזון מלשכת הבריאות המחוזית המחייבת הכנה של אנשי מקצוע לכך.
  • המלצה של שירות המזון להוצאת רישיון ליצרן המזון.
  • מילוי טפסים ותשלום אגרה.

חשיבות ליווי התהליך על ידי אנשי מקצוע מתחום הבקרה והפיקוח

כשרואים בדיוק לאיזה תהליכים נחשפים בהליך לקבלת רישיון לייצור מזון, ברור יותר מתמיד למה אנשי המקצוע הנכונים לכך חייבים להכין אתכם גם לביקורות וגם להכנת התכניות ההנדסיות של הטכנולוגיה וההיגיינה שמחייבים אתכם בחוק. אסור לבזבז זמן ומשאבים על הגשת בקשה ללא היערכות נכונה לכך, ולכן רק אנשי בקרת האיכות וטכנולוגי מזון יכולים לעשות זאת אתכם ולמענכם, כדי לקבל את הרישיון שיאפשר לכם גם לקבל רישיון עסק למפעל שלכם. אמנם, הבעלים אן מנהל המפעל הם אלה שחתומים על הטפסים והבקשה הרשמית ודואגים לתשלום האגרה, אבל ללא הכנה מוקדמת של המפעל לכל התהליך יקשה עליהם לזכות באישור העקרוני וברישיון המיוחל.

שאלה? בירור?

קידום אתרים בישראל קידום אתרים בישראל