מערכת לניהול בטיחות

עסקים, מפעלים וארגונים שונים ובהם יצרני מזון, תעשיינים מתחום הצעצועים, חברות קייטרינג ואחרים מחויבים לפעול בהתאם לתקנים מחמירים של איכות ושל בטיחות. באמצעות שימוש באמצעים מגוונים, לרבות מערכת לניהול בטיחות אמורות להתקיים שתי תוצאות חשובות במקביל:

הלקוח הסופי יקבל מוצרים ושירותים בטיחותיים, על פי כל התקנים המחמירים.

העובדים שעוסקים במלאכה יזכו לתנאי עבודה בטוחים ואיכותיים, על מנת שיוכלו לספק עבודה ראויה, בלי להסתכן בפגיעות מיותרות.

המזון האיכותי והבטוח

כמעט כל מוצר שמגיע לצרכן הסופי עשוי להוות, במקרים מסוימים מפגע בטיחותי. אפילו משחק תמים, כגון פאזל או לגו, יכול להפוך בקלות לגורם פציעה וחנק לילדים ולפעוטות. במקרים כאלה, היצרן והמשווק מחויב לספק אזהרות שונות על גבי המוצר – לגבי התאמתו לשימוש על פי גילאים ועל פי תנאים מסוימים.

כאשר מדובר על גידול, ייצור, שיווק והפצה של מוצרי מזון או תרופות, התמונה תהיה לרוב מורכבת בהרבה. כאן, קשה להטיל את האחריות להתנהגות נאותה על הצרכן הסופי. במקרה זה, מטילות רבות ממדינות העולם, ארגוני הבריאות המקומיים וארגון הבריאות העולמי, את האחריות במלואה על חברות המזון.

כך, על מנת לספק לצרכן מזון איכותי, ובעיקר – כזה שאיננו מזיק נעזרים ארגונים שונים בכללי עבודה, בפרוטוקולים שונים ובערכות שונות לניהול בטיחות בייצור ולניהול סביבת ייצור ועבודה בטוחה.

מערכות מתקדמות לניהול בטיחות, בעיקר בתעשיות המזון, צריכות להקפיד על:

  • יצירת סביבת עבודה נאותה, ללא פשרות. סביבה כזאת כוללת גם את סביבת הגידול של מוצרים מהצומח ומהחי, סביבה עבודה תקינה תמנע היווצרות של חיידקים ומזיקים אחרים.
  • רכישת חומרי גלם שקיבלו בעצמם הכרה מתאימה, באמצעות עמידה בתקנים מוכרים – אירופיים, אמריקניים, ישראליים וכדומה.
  • הקפדה על שימוש בחומרי הדברה בכמות מדודה על פי החוק, בתעשיית הגידול של מוצרי מזון.
  • הובלה המזון צריכה להיעשות בטמפרטורה מתאימה, ובתנאים נאותים, שלא יפגמו באיכות ובטיחות המזון.
  • יש להפקיד גם על אחסנת מוצרי המזון במחסנים ובנקודות המכירה בתנאים הנאותים והמתאימים.
  • במקביל, מפעלי מזון ותרופות חייבים לספק לעובדים את כל האמצעים המתאימים, הן להגנה על עצמם והן להגנה על המוצרים שנמצאים בשלבי הכנה ואריזה.

שאלה? בירור?

קידום אתרים בישראל קידום אתרים בישראל