טכנולוג מזון

טכנולוג מזון מועסק במפעלי מזון, תוספי תזונה וכן במטבחים מוסדיים (קייטרינג – הסעדה), במשרה מלאה או חלקית, במיקור חוץ או כעובד חברה, והינו בוגר מדעי המזון או מהנדס מזון (לפחות). הוא נמצא בתפקיד מפתח לייצור מוצרי מזון טעימים, מזינים ולא פחות חשוב-  בטוחים לצריכה , כלומר, ללא גורמי מחלות, ללא חומרים כימיים מזיקים וללא גופים זרים שעלולים לגרום נזק במערכת העיכול או לחנק. הוא מעורב בתהליכי ייצור המזון, החל משלב תכנון המוצר, עבור בייצורו בקו הייצור, וכלה במעקב אחר המוצר לאורך חיי המדף שלו. כאשר המטרה המרכזית היא שהמוצר יתאים לדרישות הלקוח (לקוח עסקי, מותג פרטי-   PRIVET LABELו/או הצרכן הסופי של המוצר), שיתאים לדרישות התפעוליות של המפעל ולדרישות הרגולטוריות – חוקיות במדינה. (תקנים ישראלים ת"י לסוגי מזון שונים, תקנות והנחיות של משרד הבריאות ותקנים בינלאומיים למוצרים המיועדים לייצוא).

טכנולוג מזון

טכנולוג מזון מועסק במפעלי מזון בתפקידים מגוונים:

  • טכנולוג קו – מעורב בתהליכי הייצור, בפתרון בעיות בקו ולא פעם אף נמצא בתפקידי ניהול הייצור.
  • טכנולוג איכות- מטפל בנושאי איכות המוצרים. החל מתפקידי בקרת איכות- בדיקות פיזיקליות, כימיות בתהליך ובדיקות למוצר הסופי, דרך הבטחת איכות – מערכת למניעת היווצרות בעיות איכות ובטיחות מזון הפועלת באמצעות הוראות ונהלים, הדרכות, טיפול תהליכי בבעיות ועוד, וכלה בתפקיד מנהל האיכות- מנהל כל מערך האיכות במפעל.
  • טכנולוג פיתוח – עוסק בפיתוח מוצרים חדשים או שיפור מוצרים קיימים – בהתאם לדרישות השונות שעולות מהשטח. כולל הארכת חיי מדף, החלפת חומרי גלם נחותים תזונתית בחומרים מזינים, שיפור טעמים ומרקמים של המוצר, שיפור ערכים תזונתיים ועוד.

 

ייעוץ טכנולוגי

נשמח לסייע לעסק שלך במגוון התחומים- לעסוק בפיתוח המוצר הבא שלך, למנוע בעיות בטיחות במזון, לשפר את איכות המוצר, לייעץ בנקיטת פעולות מתקנות ומעקב אחר האפקטיביות שלהן כאשר עולה בעיה. נשמח לעזור באיתור חומרי גלם, שיפור מתכונים, שיפור ערכים תזונתיים של המוצר, הכנת תוויות. נוכל לסייע במתן שירות מקצועי ללקוחות שלך. כל אלה ועוד תוך שיתוף פעולה ושקיפות, במועד ובתדירות המתאימה לעסק שלך.

קשת ההשכלה והניסיון לאורך שנים מאפשר לנו לתת לך לתפוס איכות עבור העסק שלך!

 

תעשיית המזון אינה תעשייה שנשארה מסורתית. היום הכל נעשה בעזרת טכנולוגיה מתקדמת גם כאשר מדובר במזון טבעי. משום כך כל טכנולוג מזון חייב להתמקצע בתחום זה כדי לספק פתרונות ותשובות לשאלות שונות שמניעות תעשייה זו. חברת גל תופסים איכות מציעה שירותי טכנולוגיית מזון ובקרה על איכות העבודה שבפסי הייצור של טכנולוגיית המזון מכל סוג. ההתמחות בסוג זה של תעשייה מתוחכמת ורגישה מחייבת ידע רב וניסיון, וזה בדיוק מה שמציעים בחברה אחרי הכשרה רבה, הסמכות וניסיון רחב.

טכנולוג מזון

מדוע נדרש טכנולוג מזון לכל מפעל מזון, ולו גם הטבעי ביותר?

  • ייעול תהליכי הייצור – ההתייעלות בייצור המזון חייבת לקרות על מנת להפוך את העסק לתחרותי בעולם העסקי, ועל מנת שיקרו כמה שפחות תקלות באופן הייצור עצמו. כך יובטח שכל מוצר יהיה איכותי ומתומחר נכון.
  • איכות ובקרה – שמירה על איכות הייצור מחייבת גם ידע וניסיון של ניהול הטכנולוגיה המתקדמת. מכונות הייצור חייבות לספק את המוצר הנכון במקסימום היגיינה ובטיחות מזון ובמינימום תקלות ובעיות. בדיוק לשם כך טכנולוג מזון מתייצב לעבודתו שם.
  • חקיקה ותקינה – על מנת לעמוד בחוקי ייצור המזון ותקינת הבטיחות יש מי שמפקח על כך ודואג שהכל ייעשה כראוי. זוהי עבודת הטכנולוג שמוודא שכל דבר נשמר בהתאם תקינה המחמירה ביותר בתחום המזון.
  • חידושים והתפתחות – יכול להיות שמפעל מסוים רגיל לעשות דברים בצורה מסורתית אבל פחות יעילה. החידושים בטכנולוגיית המזון מהירים ורבים כל כך שיש לדעת כיצד ליישם אותם ולבדוק את מידת התאמתם למפעלכם ולמוצרים.
  • תיאום, ויסות, פיקוח – כל מה שמתואם וזורם דרך צומת קבלת החלטות מקצועיות בלבד חייב לעבור בדיקה שעומדת בתנאי המינימום ומעלה ובסטנדרט האיכות של המפעל.

 

מה עוד עושה טכנולוג מזון במפעל ?

כאשר אתם מתכננים מוצרים חדשים או רוצים לעבוד על הקיימים ולראות כיצד לייעל את הייצור ולהביא את המוצרים לדרגת איכות גבוהה יותר, זהו איש המקצוע שמספק לכם את כל המענה הדרוש ובעזרתו אתם מתכננים את העבודה, את שכלול הייצור והמכונות, את תכנון המוצרים החדשים ובניית המכונות שלהם. הוא גם האיש שחוקר ומפתח את המוצרים שלכם ומבצע בקרת איכות, כאמור, עד שהוא מוצא את השיטה שמתאימה לכם לייצור המוצר המיטבי ביותר.

שאלה? בירור?

קידום אתרים בישראל קידום אתרים בישראל