הכנה למבדקים

לכל מפעל הפועל בישראל יש אין ספור חוקים ותקינה שהוא חייב לעמוד בה, אם כדי לקבל רישיון יצרן כמו בתעשיית המזון ואם לצורך בקרת איכות. חיוני לקבל הכנה למבדקים שנערכים בצורה שוטפת על ידי הרשויות, אם לקראת ביקורת איכות ואם כדי לבדוק את שאר התחזוקה השוטפת של הטכנולוגיה והמפעלים. חברת גל תופסים איכות מציעה הכנה מקצועית ואיכותית למפעלים שונים למבדקים שנעשים על ידי כל הרשויות וגם ביקורות פנימיות. קשה להפריז בחשיבות של המבדקים האלה לפעילות התקינה של כל מפעל בתעשייה.

לשם מה נחוצה הכנה למבדקים ?

הכנה למבדקים נחוצה למטרות שונות והיא חשובה לא רק חוקית אלא גם למטרות פנימיות:

  • מבדקים לקראת קבלת רישיון יצרן למפעלי מזון מחייבים את הבעלים לערוך את כל השינויים הנדרשים במיכון כדי להבטיח היגיינה ותברואה, כך שגם המפעל עצמו חייב לעמוד בתקינה המחמירה וההכרחית. תקנה זו נועדה על מנת לשמור על היגיינה ואיכות מוצר שייצא בטוח לצריכה על ידי הלקוחות.
  • מבדקים מטעם המשרד לאיכות הסביבה – במפעלים שבהם משתמשים בחומרים שונים מחייבים את המפעל לדאוג לסילוק פסולת מסוכנת ולהרחקת גורמים מזהמים מהמרחב הציבורי. יש לפעול בהתאם להנחיות להטמנת פסולת בכלל ופסולת מסוכנת בפרט ואסור לחרוג מכך אחרת יופעלו סנקציות שנעות בין קנסות לבין סגירה של המפעל. 
  • בטיחות העובדים היא מעל הכל, וממוני בטיחות יודעים כיצד לערוך מבדקים או להכין את המפעלים לקראת מבדקים שבהם אסור למצוא מכשולים וגורמי סיכון. יש פעילות שוטפת כמו הדרכה של העובדים והסמכת ממוני בטיחות שונים שיוודאו שבשטח המפעל נזהרים מפני חשמל, מכונות לא מוגנות, מכשור מסוכן, זיהומים שונים כמו רעש וחומרים רעילים ומסוכנים ועוד. 
  • איכות המוצר עצמו דורשת מבדקים לכל אורך פס הייצור כדי להבטיח שאין שם בעיה שגורמת למוצר סופי בעל פגמים ובאיכות ירודה. חלק מהביקורת וניהול איכות המוצר מחייב עריכת מבדקים שוטפים.

בחירת חברה שתכין למבדקים

כדי לבחור את החברה ואנשי המקצוע שמכינים אתכם למבדקים רשמיים או פנימיים מומלץ לבדוק ניסיון ולא רק הסמכה והכשרה מקצועית. הניסיון מלמד יותר מכל והגישה של אנשים אלה למבדקים מכרעת מאוד בתקשורת שבין המבוקרים לבין המכינים אותם למבדק.

שאלה? בירור?

קידום אתרים בישראל קידום אתרים בישראל