בקרת איכות מזון

בכל מפעל מזון או עסק לממכר מזון הבטיחות והאיכות הן החשובות ביותר, מטעמי היגיינה ותברואה. בדיוק לשם כך נחוצה בקרת איכות מזון שנעשית על ידי אנשי מקצוע מתחום זה, והיא זו שמבטיחה לכם עמידה בתקינה וגם ממכר מזון איכותי ומוצרים שונים מבלי לפגוע בבריאות הציבור. החוקים הנוקשים והמחמירים של ייצור מזון מחייבים אנשי בקרה וניהול איכות בייצור ובשיווק, ואת זה מציעה לכם חברת גל תופסים איכות. זוהי החברה שמציעה לכם את כל הניסיון והידע שצברה בתחום זה עם השנים, כולל הבנה מלאה בתהליכי ייצור ובתקינה של איכות מזון.

בקרת איכות מזון

מה חשוב לדעת וליישם בתחום בקרת איכות מזון ?

  • בקרת איכות מזון היא תחום שלגביו נקבעו עקרונות ניהול האיכות HACCP שמחייבים עמידה בכולם כדי להבטיח איכות מוצר ובטיחותו. זהו תחום חדש יחסית ולכן עדיין יש לוודא שאנשי המקצוע שבאים לייעץ לכם ולנהל את איכות מתמצאים בכל החידושים והעקרונות וצברו ניסיון רב בתחום המזון, במיוחד זה שנעשה בשיטות טכנולוגיות מתקדמות ומתחדשות.
  • בקרת האיכות נעשית מהרגע שבוחרים בחקלאי המספק למפעל את המזון והחומרים מרגע הגידול שלהם, בצורה בלעדית. רק כך תוכלו לדרוש ממנו את הסטנדרט האיכותי של גידול מזון שיבטיח לכם גם עמידה בתקינה המחמירה בהמשך. זוהי הסיבה לכך שגם שם נעשית בקרת איכות כחלק מבדיקת כל שרשרת ייצור המזון.
  • הבקרה כוללת בדיקת כל תחנות הייצור שרשרת משום שלא מסתפקים יותר בדגימות אקראיות. יש לנהל כל תחנת ייצור על כל הסיכונים שיש בה לפגיעה באיכות ולתת על כל מענה מקצועי ונכון, כולל תיקון ליקויים, תיעוד ודיווח.
  • אנשי המקצוע בתחום חייבים לערוך כל הזמן סקרי סיכונים ואיסוף נתונים כדי להבטיח את השליטה שלהם בשטח מבלי לתת למשהו להישמט מאחיזתם ולגרום לתקלה או שיבוש שיפגע באיכות.

מציאת אנשי מקצוע לניהול האיכות של המזון

מכיוון שתחום טכנולוגיית המזון מתחדש כל הזמן, אנשי המקצוע שמנהלים ומבקרים את האיכות של פס הייצור חייבים להיות בקיאים בכל התהליכים על בורים. זה דורש ניסיון וזה דורש יכולת התארגנות בשטח והסקת מסקנות כדי לדעת כיצד ליישם אותן בעזרת ההנהלה והעובדים.

שאלה? בירור?

קידום אתרים בישראל קידום אתרים בישראל