בקרת איכות המזון

במהלך 2011 גדלה אוכלוסיית העולם לשבעה מיליארד (נולד בפיליפינים) ויש הטוענים שעד שנת 2050 תגיע אוכלוסיית העולם ל-12 מיליארד.

תנובת המזון הולכת ויורדת בהתמדה והצורך במציאת מקורות מזון ומים מתוקים , הולך ועולה.

מקורות המזון הגולמי, שהיה בשפע, (כולל אלו מהים) יספיקו בעתיד הלא רחוק לשישית מהאוכלוסייה!

כבר היום קיים מחסור עולמי בגרעינים ותבואה, ומזון באופן כללי ומחירי מוצרי הגלם עולים בהתמדה. 

בפרסומי ארגון הבריאות העולמי (WHO) עולה שכ- 20% מהמזון המיוצר בעולם, אינו בר שימוש עקב מפגעי מזיקים למשל. יצרני המזון אינם יכולים להרשות לעצמם הפסדים ופחת ולפסול מזון עקב בעיית מזיקים, בעייות של יצור ואריזה, אחסון, שינוע ועוד וזאת במיוחד משום שיש לכך פתרונות.

מעבר לכך, גם לצרכן הסופי יש כיום דרישות גבוהות למוצר בריא נקיא ממזהמים, מזיקים וסכנות אחרות במוצר. 

עמידה בתקנים ודרישות רגולטוריות יכולה להביא לקבלת חו"ג מתאים וטרי, תהליך יצור, אריזה ואחסון נאות יביא בסופו של דבר למוצר איכותי שמגיע ללקוח, יצמצם עלויות, יגדיל תפוקה ויעלה את המוניטין.

הדרישות הרגולטוריות מכסות קשת רחבה של דרישות שסופן הבטחת מוצר מתאים לשימוש ובטוח לשימוש, כגון דרישות הנדסיות תברואיות מהמבנה, תהליכי סניטציה נאותים, בקרת טמפרטורה ועוד.

שאלה? בירור?

קידום אתרים בישראל קידום אתרים בישראל