בטיחות מזון

התחום החשוב ביותר בבתי עסק למזון או יצרני מזון הוא בטיחות מזון, לפני, אחרי ותוך כדי ההכנה שלו. יש לשמו רעל המזון מהרגע שהוא מגיע מהחקלאי ועד שהוא יוצא כמוצר מוגמר לצרכן. זו הסיבה שבטיחות היא אחד המקצועות החשובים ביותר בתעשיית המזון לפי החוק, ולכן גם משרד הבריאות מופקד עליה ועל התקינה והאישורים שלה. חברת גל תופסים איכות מציעה לכם שירותי ייעוץ ובקרה על בטיחות של כל פס הייצור של המזון, כולל פיקוח, אבחון ליקויים ותיקונם תוך כדי דיווח ותיעוד. זוהי הדרך הנכונה ביותר לעבוד עם יצרני מזון או בתי עסק לממכר מזון.

בטיחות מזון

מה חשוב לדעת על בטיחות מזון ?

  • בטיחות מזון מתחילה בייצור שלה על ידי החקלאי, וזו הסיבה שבגללה בתי עסק ומפעלי מזון רבים קונים תוצרת שלמה באופן בלעדי מחקלאי ויצרן מזון שעומד בסטנדרט המחמיר. יש לפקח על כל התהליך מראשיתו ולכן בבקרת בטיחות ירצו תמיד לדעת כיצד הגיע המזון למפעל וממי ואיך גידלו אותו, כולל חומרי הדברה, תרופות ותחזוקה היגיינית במקרים הספציפיים. ללא זה גם לא יינתנו אישורים מתאימים.
  • אחסון המזון במפעל או בעסק חייב להיות על פי חוק ותקינה קפדנית בתחום זה, ולכן אנשי המקצוע שמבקרים ומפקחים על התהליך יבדקו שמחסני הקירור נקיים ועובדים כל הזמן ובטמפרטורה המתאימה, שהמחסנים נקיים ויבשים והמזון נשמר שם בתנאים אופטימליים שאינם גורמים להתפתחות חיידקים ובקטריות או לריקבון.
  • הבטחת האיכות חייבת לוודא שהכנת המזון ומכירתו נעשית בהובלה נכונה לחנויות או בעסק עצמו, בתנאים נאותים מבחינה היגיינית ותברואתית.
  • הדרכה והכשרה של עובדים לעבוד נכון עם המזון היא חלק מתפקידיו של יועץ מיוחד להבטחת האיכות והתהליך.
  • טכנולוג המזון שלכם במפעל חייב לוודא שכל הליך הייצור אינו פוגם במזון מבחינה היגיינית או בערכים התזונתיים שלו והמוצר יוצא איכותי וראוי לצריכה.

שמירה וטיפול במזון מחייבת ייעוץ מקצועי

כדי לדעת שאתם עושים זאת נכון ואינכם פוגמים במוצרים שלכם ובלקוחות מומלץ להיעזר באנשי המקצוע שמלווים את הבטחת האיכות ותהליך ייצור המזון ושיווקו. זה גם שומר על שמכם הטוב ועל העסק שלכם וגם מבטיח את איכות המוצרים שלכם ועמידה בתנאי החוק.

שאלה? בירור?

קידום אתרים בישראל קידום אתרים בישראל